Casual Dining 2023 program

DGFS/BMW-scenen

10.00

Dørene åbner

DGFS/BMW-scenen

Simon Jul byder velkommen og skyder dette års Casual Dining i gang.

11.30 – 12.00

Det veganske grundkøkken Masterclass

Dagrofa Foodservice – Marlene Lindegaard

DGFS/BMW-scenen

Kok og konceptchef, Marlene Lindegaard, tager dig med rundt i 4 forskellige opskrifter fra Dagrofa Foodservice’s nye kogebog “Har I noget vegansk?” og giver dig viden, tips, tricks og smagsprøver fra bogen.

12.30 – 15.00

BMW Masters talent – semifinalen

DGFS/BMW-scenen

Som noget nyt løber semifinalen til talentkonkurrencen, BMW MASTERS Talent, af stablen til dette års messe. Her dyster udvalgte hold om adgang til finalen. Alle hold skal anrette en kreativ kold ret til 5 kuverter – de bestemmer selv, hvilke råvarer, de vil bruge.

OBS: Der er stadig mulighed for at tilmelde sig konkurrencen!

Er du det næste kokkeelev-talent? Eller kender du nogen, der er? Uanset om du er nystartet, rutineret eller noget midt imellem, så vil vi meget gerne høre fra dig.

Tilmeld dig og dine bedste kokkeelev-venner til semifinalen senest d.15/9.

Læs mere her

15.30 – 16.00

BMW Masters talent – Præmieoverrækkelse for semifinalen

DGFS/BMW-scenen

Konkurrencen sluttes af med et brag, hvor der vil være præmieoverrækkelse til de 5 vinderpar, som går videre til finalen i BMW MASTERS Talent 2024.

Alle, der ser med, vil kunne nyde østers og champagne under præmieoverrækkelsen

Pizza-scenen

10.00 – 17.00

VALSEMØLLEN, ARLA PRO OG DELIDRENGENE

Pizza-scenen

Vi sætter fokus på det elskede møllehjul, der kærligt er forkælet med ost og tomatsovs.

Pizzaen, som mange kræver ophavsret til, har siden tidernes morgen været en livret for mange. Uanset, om du er til en Bjarne Special eller til en Margherita på surdej, så er det på pizza-scenen, du finder ny inspiration til morgen- dagens pizzakort.

Vi har sat pizzaen på madscenen, fordi den i disse år er i rivende udvikling og stadig bliver ved med at være en crowd pleaser.

Kom og hør, hvordan du kører din pizzadej til perfektion. Smag de gode pizzaoste, og bliv klogere på toppings!

Madscene 1

Masterclass

11.00 – 11.30

Bælgfrugter i det søde køkken

Grøn Fokus – Rikke Gryberg
Masterclass – Madscene 1

Konditor og bager, Rikke Gryberg, klæder dig på til den grønne agenda, med danske økologiske bælgfrugter i det søde køkken.

12.00 – 12.30

Taste from Waste

Reduced – Lorenzo og Bram
Masterclass – Madscene 1

Lækkerhed spiller en afgørende rolle i et sundere fødevaresystem. Vi vil vise dig, hvordan du kan forvandle almindelige køkkenrester til velsmagende condimenter med en smule varme.

13.00 – 13.30

Hvilken kartoffel er den rigtige kartoffel?

Danespo & Umut Sakarya, Kartoffelambassadør 2023
Masterclass – Madscene 1

Kartoffelproducenten Danespo tager dig med på rejsen ind i kartoflens univers. De vil sammen med Umut Sakarya, som er udnævnt til årets Kartoffelambassadør 2023, vise dig, at der er forskellige kartofler til alle sæsoner og præsentere hvilke sorter, der er bedst at tilberede. Der serveres smagsprøver af de mange sorter.

14.00 – 14.30

Den nemmeste vej til unikt bagværk

Lantmännen Unibake – Pia Løvgren Sørensen
Masterclass – Madscene 1

Pia Løvgren Sørensen fra Lantmännen Unibake vil give tips og tricks til flotte og smagfulde brød, lavet af produkter fra vores rådejssortiment. Der er god mulighed for at sætte din helt egen ”signatur” og servere unikt bagværk til dine gæster.

15.00 – 15.30

Hvad bliver alverdens brune bananer mon brugt til?

Folkene fra Banana
Masterclass – Madscene 1

Folkene bag Banana fortæller deres iværksætterhistorie og visualiserer, hvordan de fik ideen til at lave overskudsbananer om til de lækreste kager, cookies, trøffelkugler og is. Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for at smage alle de skønne veganske produkter lavet på overskudsbananer.

Madscene 2

Masterclass

10.30 – 11.00

Den gode grød

Grød – Lasse Skjønning Andersen
Masterclass – Madscene 2

Lasse fra GRØD viser, hvordan gode, økologiske kvalitetsprodukter til foodservice kan være, når han viser grødens potentiale, både i form af smag, bæredygtighed og genbrug af rester.

11.30 – 12.00

Umami-tricks fra Foodlab

Brønnum – Philip Kløvborg Grønkjær
Masterclass – Madscene 2

Brønnums Philip Kløvborg Grønkjær giver svampetips og -tricks og fortæller om, hvilke muligheder der er for at opnå umami i det grønne køkken.

12.30 – 13.00

Bliv klogere på skæve udskæringer fra Grambogård

Grambogård – Niels Beier og Dagrofa Foodservice – Karsten Bøttker
Masterclass – Madscene 2

Niels Beier, direktør og slagter hos Grambogård, og Karsten Bøttker, kok og konceptchef hos Dagrofa Foodservice, tager dig i hånden og viser dig magien bag de skæve udskæringer. Det er godt for både klimaet og pengepungen at vælge skæve udskæringer. Det er i øvrigt også godt for ganen, for det er her, nøglen til stor smag ligger.

13.30 – 14.00

Easy Peasy

Dava Foods – Anika Walker Andreasen
Masterclass – Madscene 2

Anika Walker Andreasen laver en ”komfort-klassiker”, en afrikansk karryret med danske ingridærter, serveret med dansk quinoa – samt glutenfri brød med danske frø og kerner. Hun præsenterer også No-meat produkter i applikationsform, og fremtryller en rigtig umami-synergi med pære, ristede hampefrø, honning og parmesan

14.30 – 15.00

Hvordan får vi bæredygtigheden helt ned på skærebrættet?

Unilever – Frank Jakobsen
Masterclass – Madscene 2

Kom og hør Frank Jakobsen fra Unilever give eksempler på dette. Se og smag, hvordan det kan påvirke din gastronomi, og lad os fortælle lidt om, hvordan vi arbejder med råvarerne i hele værdikæden, med fuldt fokus på smag, kvalitet, reducering af madspild, innovation og inspiration. Unilever arbejder målrettet med bæredygtighed globalt og lokalt.

15.30 – 16.00

Opbygning af en dessert

Kastberg
Masterclass – Madscene 2

Sisse Busk er desserternes mester. Hun vil vise dig, hvordan desserter består af flere elementer, og hvordan de komplimenterer hinanden. Efterfølgende bliver det teknisk: hvordan man anretter, laver quenelle m.m. Sisse er uddannet kok fra Gastronomisk Institut I Silkeborg og konditor fra Vanilla, hvor hun modtog en guldmedalje for sin svendeprøve. I dag er Sisse souschef hos Gastronomisk Institut i Ry og er landsholdskok.

Bar- & jazzlounge

10.00 – 14.30

Bar- & jazzlounge

Bar- & jazzlounge

Når stængerne kalder på et hvil, og sjælen bare må have en pause med blød jazz, skal du indfinde dig i den behagelige lounge, hvor alle dine drømme bliver opfyldt.

Dagen igennem vil du kunne nyde jazztoner og mæske dig i alt godt fra drikkevarekortet.

Mød bl.a. leverandører og producenter som BARDJUS, JDE-kaffe og vores vinspecialister fra Dagrofa Foodservice.

15.00 – 16.00

Røverhistorier fra et Michelin-køkken

Bar- & jazzlounge

Kom ned i vores bar- og jazzlounge, og sæt dig godt til rette, når vi sidst på eftermiddagen sætter hyggescenen. Her vil en række michelinkokke sammen med Simon Jul åbne op for ”du hørte det ikke fra mig”-røverhistorier fra de bonede michelin-køkkengulve, som de igennem tiden både har grint og grædt på.

Der serveres portvin og ost fra vores vinafdeling og HKI Ost.

Mød bl.a. Jonathan Berntsen fra The Samuel, David Johansen fra Plates, Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde og Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro.