Kyllingelårsteakburger med pesto og store fritter

Tilberedning


Fold lårsteak ud til flade stykker, og brun dem ved høj varme på en pande med skindsiden nedad i 3-4 minutter, til skindet tager farve. Læg dem i et smurt fad, drys med salt og peber, og steg dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C. Ca. 2 min inden de tages ud af ovnen, lægges et stykke ost på hver lårsteak.

Skræ log skær kartofler i store rustikke skiver, og skyl dem. Kog dem i vand med lidt eddike i ca. 10 min. så de stadig er faste, og stil derefter på køl. inden de steges i ovn, blandes de med olie og salt.  Steges i ovn ved 200°C i ca. 55 min.

Rør mayonnaise med limeskal, honning, salt og peber.

Lun bollerne, og skær dem over. Smør top og bund med rørt mayonnaise, fordel salatblade på bundene, og læg de stegte lårsteak herpå. Skær rødløg, syltede agurker og chili i skiver, og fordel dem i burgeren. Top med salsa, og servér med pommes frites.

Tip: Tilføj anden smag til kyllingen, og krydr med f.eks. BBQ-krydderi inden stegning i ovnen. Erstat mayo og salsa med jeres egen hjemmelavede favorit dip, eller måske helt klassisk sennep og ketchup.

Ingredienser


Kyllingelårsteak
Brioche burgerboller
Ost i skiver
Pesto

Pommes frites
kartofler
Eddike
Olie
Salt
Vand

Fyld
Salat
Rødløg
Syltede agurker
Chili

Dressing
Mayonnaise
Limeskal
Honning
Salt & peber