Belgiske pommes frites med hjemmelavet ketchup

Tilberedning


Ketchup:
Tomatpuré steges let af i en gryde, til det begynder at karamellisere. Tilsæt hakket løg, og rør rundt. Tilsæt hvidløg.

Alle øvrige ingredienser tilsættes og simrer i en time under låg. Rør i gryden et par gange undervejs. Fjern låget og lad det simre i endnu et kvarter.

Hæld det hele i en blender, og lad den køre i 8-10 minutter.

Hæld det tilbage i gryden, og kog ca. ¼ ind, eller til konsistensen er, som man kan lide den. Smag til med salt og peber.

Pommes frites:

Steg pommes frites i frituren ca. 4 minutter, til de er gyldne. Tag dem op, drys med flagesalt, og servér med det samme.

Ingredienser


Ketchup:
250 g helt modne tomater
1 dåse finthakkede tomater
50 g tomatpuré
50 g hakkede løg (ét løg)
1 fed hvidløg, knust
40 g rørsukker
1 dl æblejuice
1 skrællet æble, skåret i både
½ dl æbleeddike
2 tsk fennikelfrø
1 tsk salt
Sort peber

Pommes frites:
Lutosa’s Pommes frites håndskåret stil skin-on