Belgisk chokoladevaffel

Tilberedning


Vafler
Bland æg, sukker og vaniljekorn. Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk og rør alle ingredienser sammen. Stavblend dejen mens du forsigtigt tilsætter den smeltede smør. Når dejen er ensartet, tilsættes den hakkede chokolade

Chokolade cremeux
Bland æggeblommerne med en lille del af sukkeret. Varm mælk og fløde sammen med resten af sukkeret. Når væsken når ca. 70°C blandes en lille del sammen med æggeblommerne.

Æggeblommerne tilsættes nu den varme mælk og flødeblanding og varmes op til 82 °C mens du rører med en dejskraber. Hæld den varme masse over chokoladen og lav forsigtigt en emulsion med en stavblender.

Hæld cremeuxen i en flad bakke og dæk med folie. Lad den krystallisere natten over og så er den klar til brug.

Hindbærmarmelade
Sukker og pektin blandes sammen. Hindbærpuréen varmes op til 40°C.  Tilsæt sukker/pektin-blandingen til puréen og kog puréen op. Fjern fra varmen og hæld på glas. Afkøl marmeladen natten over, og så er den klar til brug.

Dekorér vaflen med hindbærmarmeladen, friske hindbær og chokolade crémeux. Pynt af med Mona Lisa® hvide hvide marcipanblomster og Mona Lisa® gule marcipanblomster.

 

Ingredienser


Antal kuverter: 8

Vafler
200 g hele æg
150 g sukker
1 vaniljestang
175 g mel
8 g bagepulver
2 g salt
250 g sødmælk
125 g smeltet smør
100 g hakket Callebaut Finest Belgian mørk chokolade 2815

Chokolade cremeux
95 g æggeblommer
35 g sukker
315 g sødmælk
80 g fløde
170 g Callebaut Finest Belgian mørk chokolade 70-30-38

Hindbærmarmelade
50 g sukker
3 g NH pektin
240 g hindbærpuré eller bær